latinica  ћирилица
30/11/2015 |  10:15 | Аутор: БЕТА

Влада Србије издвојила још 20,7 милиона за Танјуг

Влада Србије одобрила је исплату 20,7 милиона динара из буџетске резерве Новинској агенцији Танјуг, објављено је у посљедњем броју "Службеног гласника".
ТАНЈУГ - Фото: ТАНЈУГ
ТАНЈУГФото: ТАНЈУГ

Како се наводи, Влада је 28. новембра издвојила 20.732.000 динара за "обезбјеђење недостајућих средстава потребних за рјешавање правних последица престанка рада Јавног предузећа Новинске агенције Танјуг".

За исту намјену, Влада Србије је 30. октобра такође из буџетске резерве за агенцију Танјуг издвојила 17.458.000 милиона динара.

Владином одлуком агенција Танјуг престала је да постоји 5. новембра, након два безуспјешна покушаја приватизације.

У Владиној одлуци о правним посљедицама престанка рада агенције Танјуг, коју је потписао премијер Александар Вучић, наводи се да ће Танјуг исплатити све неисплаћене зараде и друга примања која су запослени остварили по основу рада у Танјугу до дана престанка радног односа.

У одлуци се додаје и да запослени остварују право на отпремнине у складу са Одлуком о утврђивању Програма за рјешавање вишка запослених у поступку приватизације за 2015. годину.

Директор Танјуга, по исплати зарада, отпремнина и других обавеза, поднијеће Агенцији за привредне регистре пријаву ради брисања Танјуга из Регистра привредних субјеката, наводи се у одлуци и додаје да ће директор Танјуга за обављање послова у вези са престанком рада Танјуга ангажовати по уговору потребан број извршилаца.

По брисању Танјуга из Регистра привредних субјеката, Регистратор медија ће по службеној дужности избрисати медиј чији је Танјуг издавач из Регистра медија, пише у Одлуци.