latinica  ћирилица
28/11/2015 |  20:44 | Аутор: СРНА

Пријетеће писмо упућено џамији "Атадамун" у Бриселу

Велика белгијска џамија Атадамун запримила је данас анономно писмо од такозване "Хришћанске државе", у којем се пријети свим муслиманима да ће бити убијени, а њихови послови уништени.
Брисел (Фото: sedl.alnetis.fr) -
Брисел (Фото: sedl.alnetis.fr)

У одштампаном анонимном писму пуном правописних грешака запријећено је да ниједна џамија и ниједна фирма неће бити безбједне. У писму је запријећено да ће браћа / муслимани/ бити поклани као свиње и разапети као Господ.

Један од локалних муслиманских вођа и предсједник удружења "Моленбек џамије" Џамал Хабачић пронашао је пријетеће писмо у поштанском сандучету.

Хабачић је рекао за локалну телевизијску станицу "РТБФ" да је ово писмо или дјело неке неуравнотежене особе или врло озбиљна пријетња, те додао да је непознато име аутора писма, али да користи сличну терминологију као "Исламска држава", преноси "Раша тудеј".

Хабачић је забринут због могућег повећања исламофобије, било да се ради о вербалном или физичком злостављању.

Друге двије џамије у региону су такође запримиле слична пријетећа писма.

Џамија Атадамун важи за кључну муслиманску институцију у Моленбек округу, подручју у близини белгијске пријестонице које је повезано са терористичким нападима у Паризу у којима је убијено 130 људи.

Белгијски премијер Шарл Мишел изјавио је прошле недјење да ће влада можда затворити "одређене радикалне џамије" у округу Моленбек због страха да су одатле "дириговани" париски напади.