latinica  ћирилица
24/11/2015 |  16:05 | Аутор: vecernjenovosti

Сукоб на Избору најружније особе у Зимбабвеу

Побједник такмичења за "Мистера ружноће", који се четврту годину за редом одржава у Зимбабвеу, је 42-годишњи Мисон Сере.
Мистер ружноће - Фото: Screenshot
Мистер ружноћеФото: Screenshot

Како преноси агенција АП, жири је титулу најружнијег мушкарца додијелила Сереу због његове "крезавости и способности прављења гротесних фацијалних мимика".

Одлука жирија се, међутим, није допала досадашњем носиоцу титуле, троструком освајачу такмичења Вилијаму Масвинуу и његовим фановима који су пријетили да ће претући судије.

Они су тврдили да је Сере "превише згодан" да би био Мистер, те да његова ружноћа није "природна" јер је посљедица само неколико поиспадалих зуба.

"Ја сам природно ружан, а не он. Он је ружан само када отвори уста", огорчено је викао Масвину.

"Да ли треба да нам поиспадају зуби да бисмо побиједили? Ово је чиста превара", побунио се Патрик Мупереки, један други учесник такмичења.

Услиједиле су увреде и псовке, дошло је и до комешања, али су се на крају страсти ипак стишале.

Одбрусивши критичарима једним филозофским "ко губи има право и да се љути", побједник је отишао са такмичења богатији за 500 долара.

"Треба да се помире с тим да сам ружнији од њих", закључио је Сере који се нада уговору са телевизијом.

Организатори избора за Мистера ружноће објаснили су да је такмичење осмишљено како би се скинула стигма са физичке ружноће.

"Изглед је дат од бога. Требало би сви да смо поносни на то какви смо", казао је један од организатора такмичења које се одвија у три круга у једном ноћном клубу у Харареу.