latinica  ћирилица
11/11/2015 |  12:13 ⇒ 12:17 | Аутор: Б92

Очистите плућа од разних отрова за три дана, и то природно

Добар рад плућа води бољем здрављу и расположењу, а њихово повремено чишћење посебно је добро за пушаче, али и за остале који удишу разне нечистоће из ваздуха.
Плућа - илустрација - Фото: Getty Images
Плућа - илустрацијаФото: Getty Images

Чишћење плућа од токсина, као и цијелог тела, одлично је јер помаже правилном раду, а тад се осјећамо боље. Посебну пажњу на ове савјете требало би да обрате пушачи. Третман чишћења плућа траје три дана, али ове воћне сокове добро је уврстити у редовну исхрану.

Тродневно чишћење плућа:

Два дана прије почетка чишћења престаните да једете и пијете млијечне производе. Тијело се мора ријешити токсина из тих производа накупљених у тијелу.

Првог дана режима попијте шољицу биљног чаја пре спавања. То ће избацити отрове из цријева.
Плућа се током чишћења не смијеју оптерећивати тежим физичким активностима.
Прије доручка попијте 300 мл воде с два исцијеђена лимуна.

Потом попијте 300 мл сока од грејпа, али ако вам је укус превише одбојан, попијте исту количину сока од ананаса. Сокови од овог воћа садржавају природни антиоксиданс који побољшава рад система за дисање.

Између доручка и ручка попијте 300 мл сока од шаргарепе јер ће помоћи да се алкализује крв током три дана чишћења.
За вријеме ручка попијте 400 мл сока богатог калијумом јер он дјелује као тоник за чишћење. Калијума има у бананама, кајсијама, крушкама...

Прије спавања попијте 400 мл сока од бруснице, то ће помоћи у борби против бактерија у плућима које могу изазвати инфекцију.
Купајте се 20 минута у врућој купки та три дана јер кроз знојење излазе токсини из тијела.
У посуду с врелом водом ставите пет до десет капи етеричног уља еукалиптуса и инхалирајте се пешкиром преко главе. Удишите пару док се вода не охлади.