latinica  ћирилица
10/11/2015 |  09:11 ⇒ 09:11 | Аутор: Б92

И то је могуће! Калоричне, али здраве намирнице

Калорије нису резервисане само за брзу храну! Напротив, једите калоричну храну, али нека то буду неке од ових намирница.
Здрав оброк - Фото: илустрација
Здрав оброкФото: илустрација

Авокадо

Није јефтин, али га сви врло радо једемо и у њему уживамо. Иако је пун протеина и гвожђа, просјечни авокадо у себи крије ни мање ни више него 320 калорија.

Бадеми

Неописиво укусни, али и калорични. Тако једна шољица бадема има калорија као три сникерс чоколадице. Бадеми су као и други орашасти плодови, праве калоријске бомбе (изузетак су индијски орашчићи), а шољица бадема ваше ће тијело 'обогатити' с нешто више од 800 калорија.

Маслиново уље

Фино, здраво и незаобилазно у медитеранској исхрани. Међутим, морате знати да ни с маслиновим уљем не треба претјеривати јер је једна кашика калорична попут петнаестак пржених кромпирића. С друге стране, кад је ријеч о овом божанственом уљу, спремни смо и на ризик од калорија.

Сок од поморанџе

Наравно, овај сок има мноштво сјајних састојака као што су прегршт витамина Ц и калцијум, али га то не 'ослобађа' калорија. У свакој чаши налази се њих 120, тако да отприлике сваком чашом добијете калорија као кад поједете 12 комада популарног "Принглес" чипса. Ко би рекао?