latinica  ћирилица
08/11/2015 |  21:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Крагујевац: Македонски пекар поклања трудницама по један оброк дневно

Пекара "Код Македонца" у Крагујевцу од 1. новембра, када је и отворена, поклања трудницама по један оброк дневно, и то по њиховом избору.
Илустрација (Foto: Thinkstock) -
Илустрација (Foto: Thinkstock)


Власник те пекаре Славољуб Тотић  из Скопља, у изјави Танјугу рекао је да је код Македонаца традиција да се нешто поклања када се покреће посао.

"Одлучио сам да у пекари по један оброк поклањамо трудницама, јер сам из ваших медија чуо да у Србији постоји проблем са наталитетом, па сам на овај начин желио да дам свој допринос", рекао је Тотић.

Према његовим ријечима, од када је отворио пекару дневно 10 до 15 трудница дође и добије бесплатан оброк.

"Труднице се најчешће одлучују за бурек "лазања" и за македонску пастрмајлију од пилићег и свињског меса", рекао је Тотић и додао да његова пекара нуди више од 40 различитих производа каквих, како тврди, нема на крагујевачком тржишту.

Овај тридесетосмогодишњи Македонац је истако да су се пекарством бавили његови преци, прадједа, дједа и отац, те да је и он наставио породичну традицију, као и да пекару у Скопљу имају двије и по деценије.

"Мој преци су имали пекару у Београду, али су се почетком 90-их година прошлог вијека вратили у Скопље када су, такође, отворили пекару", навео је Тотић.

Објашњавајући, кроз осмјех, да је Србин јер му је отац из Крушевца, Тотић је рекао да је изабрао Крагујевац за отварање пекаре јер у њему има родбину и пријатеље.

За сада је, додаје, у Крагујевцу дошао само он, док су супруга и двоје дјеце у Скопљу, зато што су, како је навео, дјеца још мала.

Пекара "Код Македонца" налази се на врху улице Краља Александра првог Карађорђевића, у Крагујевцу познатије као Главна улица.