latinica  ћирилица
20/10/2015 |  15:41 | Аутор: Агенције

Средњошколац хаковао приватни и-мејл налог директора ЦИА!

Анонимни тинејџер, који је налог отворио под именом "црацка" ушао у листу контаката, списак телефонских позива и друга документа првог човјека америчке обавјештајне агенције.
Рачунар - Фото: илустрација
РачунарФото: илустрација


Из ЦИА су потврдили да је истрага у току, али нису прецизирали да ли је дошло до хаковања личног Бренановог и-мејла налога, пренио је британски Мирор.

"Ми смо свјесни извјештаја које су се појавиле на друштвеним мрежама и прослиједили смо предмет надлежним органима", наводи се у саопштењу ЦИА.

Анонимни тинејџер, који је налог отворио под именом "црацка", описан је у америчком дневнику Нјујорк пост као "надобудни средњошколац који је био љут због америчке спољне политике".

Мирор наводи да његов твитер налог садржи линкове на фајлове за које тврди да су Бренанова листа контаката, списак телефонских позива и друга документа.

На истом твитер налогу се налази и листа имена, укључујући наводно и Џона Бренана, заједно са телефонским бројевима, и-мејл адресама и бројевима социјалног осигурања.

Хакер тврди и да је "упао" у лични мејл налог америчког секретара за унутрашњу безбједност Џеј Џонсон.

Раша тудеј преноси да ФБИ и америчка тајна служба истражују случај, док је један амерички званичник рекао за телевизију Си-Ен-Ен да ниједна повјерљива информација, изгледа, није процурила у јавност.