latinica  ћирилица
18/10/2015 |  18:54 | Аутор: klix.ba

Џеко: Битно је направити добар резултат у Зеници

Фудбалска репрезентација БиХ данас је сазнала противника у баражу за Европско првенство у Француској, а то је репрезентација Републике Ирске. Тим поводом се огласио капитен Змајева Един Џеко.

"Очекују нас двије изузетно тешке утакмице. Знамо снагу Ирске, коју јако цијенимо и која се до посљедњег кола борила за одлазак на Еуро. Чињеница да нису изгубили у двије утакмице против Њемачке довољно говори о њиховим квалитетима", изјавио је Џеко.

Капитен репрезентације БиХ је играо у Енглеској за Манцхестер Сити, па тако познаје неколико играча Републике Ирске, који такође наступају у Премиерлиги.

"Вјерујем да ће стручни штаб репрезентације, баш као и до сада, анализирати њихове добре и лоше стране, а сви знамо да су опасни у прекидима и да играју на дуге лопте. Познајем већину играча из Премиершипа, али исто тако вјерујем да и они познају нас. Нећемо ништа препустити случају и спремићемо се за оно што нас очекује, а јако је битно да у обје утакмице уђемо, не са 100 посто, већ са 200 посто својих могућности, јер само тако можемо и проћи даље. Наравно, добро би било када бисмо у првом мечу у Зеници постигли добар резултат уочи реванша, с обзиром на то да ће им недостајати неколико битних играча", рекао је Џеко.