latinica  ћирилица
13/10/2015 |  16:25 | Аутор: Б92

Хрвати планирају да прекину меч на Малти?

Хрватски навијачи, њих око 300, углавном чланова Торциде, планира да прекине утакмицу између Малте и Хрватске, преноси Индекс.

Многи навијачи из Хрватске дошли су до карата куповином од локалног становништва, упркос забрани уласка на стадион због одлуке Хрватског фудбалског савеза да не води организовано навијаче у Ла Валету.

Малтешка полиција ухапсила је нових девет хрватских држављана, претежно присталица Хајдука из Сплита, јер су истакли транспарент пријетњи руководиоцима ХФС, али и јер се сумња да су хтјели каменицама да нападу полицију.

Додатан проблем око организације утакмице прави и то што ће само 150 редара бити на стадиону, али и тако мали број је ажуран за Малтежане.

Током претходне ноћи, шесторица навијача хрватске репрезентације ухапшена су послије сукоба са обезбјеђењем у једном ноћном клубу, углавном српским држављанима.

У Хрватској је тренутно на снази бојкот навијача према репрезентацији због смјене селектора Ника Ковача и постављања Анта Чачића, по жељи првог човека Динама Здравка Мамића.

Навијачи 'Ватрених' већ су својој екипи направили огромне проблеме током овог квалификационог циклуса, пошто су најприје прекинули дуел са Италијом на Ђузепе Меаци, због чега су кажњени играњем пред празним трибинама уз новчану казну, да би пред 'реванш' на Пољуду са 'Азурима' исцртали кукасти крст на терену – што их је коштало једног бода.

Утакмица посљедњег кола квалификација за првенство Европе између Малте и Хрватске игра се од 20.45 сати.