latinica  ћирилица
09/10/2015 |  09:01 | Аутор: Б92

Ивановић: Ми смо апсолутно доминирали

Капитен Србије Бранислав Ивановић рекао је српска екипа у Елбасану доминирала.
Бранислав Ивановић - Фото: Getty Images
Бранислав ИвановићФото: Getty Images

Србија је побиједила Албанију у гостима са 2:0, у претпосљедњем мечу квалификација за Европско првенство наредне године.

Екипа Радована Ћурчића остварила је другу побједу, али има само четири бода због казне након првог меча против Албаније у Београду.

- Одиграли смо максимално професионално. Доминирали смо, видјела се разлика у квалитету. Значи много народу ова побједа, али нажалост за нас нема неки велики резултатски значај. Надам се да ова утакмица може да буде одскочна даска и да пробамо да промијенимо слику у јавности о нама, која евидентно није на нивоу који ми заслужујемо - рекао је Ивановић.

Побједа против мотивисаног противника у тешким околностима свакако даје подстрек српским играчима пред наредне изазове.

- Фудбал сада играју све репрезентације, јако је тешко стално побјеђивати, нарочито када је репрезентација у питању. Мали је временски период да се екипа адаптира. Ми смо екипа у стварању, много проблема праве повреде и неке ствари које нису фудбалске и не можемо да утичемо на њих. Што се нас тиче, још увијек смо у процесу стварања као тим. Утакмицу смо одиграли тактички зрело, доминирали смо, стварали смо шансе. Имали смо мали пад, десетак минута у другом полувремену, али смо све успјели да исконтролишемо. Надам се да ће ова утакмица бити нама унутар екипе велика одскочна даска - рекао је Ивановић.

Ивановић се средином другог полувремена повриједио и морао је да напусти терен, а каже да му вјероватно предстоји дуга пауза.

- Јесте, у питању је задња ложа. Имао сам ту повреду и у посљедњој утакмици за клуб, дошао сам ровит. Нисамо помишљали ни ја ни Немања да не почнемо ову утакмицу, моја ложа нажалост није издржала. Не знам, нисам још причао са доктором, прве прогнозе нису добре. Сада сигурно слиједи пауза. Надам се да ћу добити дозволу из клуба да останем уз екипу и против Португала - рекао је Ивановић.