latinica  ћирилица
08/10/2015 |  10:43 | Аутор: СРНА

Озренско насеље Карановац добило амбуланту(ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и начелник општине Петрово Озрен Петковић данас су свечано отворили новоизграђену амбуланту породичне медицине у озренском насељу Карановац у чију су изградњу ресорно министарство и општина Петрово уложили 128.000 КМ.

Амбуланта ће радити у саставу Дома здравља "Озрен" из Петрова.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је Срни да је здравствена заштита сада доступнија пацијентима који гравитирају Мјесној заједници Карановац.

"Пројекат породичне медицине је одлично заживио и, уз мање корекције, показао је да је то прави начин за побољшање примарне здравствене заштите, а доказ томе је и ова амбуланта", рекао је Богданић.

Он је навео да опстанак Дома здравља у Петрову никада није био доведен у питање, додајући да Влада Републике Српске и ресорно министарство не планирају гашење здравствених установа у Петрову.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић рекао је да је отварање нове амбуланте подстицај опстанку становника у општини Петрово.

Директор Дома здравља "Озрен" у Петрову Здравко Станић изјавио је да је, отварањем амбуланте у Карановцу, заокружена породична медицина у општини Петрово.

"Сада се пацијенти из Карановца више не излажу трошковима одласка у Дом здравља у Петрову", каже Станић.

У Петрову је раније саниран Дом здравља, за шта је Министарство здравља и социјалне заштите Српске уложило 182.000 КМ, а општина Петрово 20.000 марака.

Дом здравља у Петрову има регистрованих 6.155 корисника, од укупно 7.010 становника у општини Петрово.