latinica  ћирилица
07/10/2015 |  10:12 | Аутор: Б92

Тирана: Ухапшен "Албанац са дроном"

Албанац који тврди да је управљао дроном на утакмици између Србије и Албаније у Београду ухапшен је у Тирани, јављају албански медији.
Исмаил Морина - Фото: Screenshot
Исмаил МоринаФото: Screenshot

Исмаил Морина је ухапшен заједно са тројицом пријатеља на једној пумпи, пошто је при прегледу њиховог возила полиција пронашла пиштољ за који нико од њих није имао дозволу.

Он је приведен дан прије утакмице фудбалских селекција двије државе која ће се одиграти у Елбасану, а на коју му је забрањен улаз.

Ипак, он је објавио снимак на Јутјубу на ком показује улазницу са оштампаним својим именом, уз напомену да је “спремио изненађење за српског премијера Александра Вучића“, који ће можда присуствовати мечу.

Иако су челници Фудбалског савеза Албаније објавили да ће Морини бити забрањен улазак на стадион, он је тврдио да ће 100 одсто бити присутан на утакмици.

Такође, навео је да је спремио наочаре за премијера Србије, алудирајући на напад на њега који се догодио у Сребреници.

Морина је рекао да је за “наредне акције“ добио одобрење од породице једног од оснивача ОВК Адема Јашарија, а истакао је и да је нову заставу тзв. Велике Албаније добио управо од рођака убијеног вође терористичке организације.