latinica  ћирилица
24/09/2015 |  09:01 | Аутор: Агенције

Давање паметних уређаја дјеци је као играње ”руског рулета”

Према најновијем истраживању, психолози тврде да је давање паметних уређаја бебама попут ај педа, равно злостављању јер је то као да се играмо “руског рулета” са њиховим развојем.
Дјеца (Фото: mamamia.com.au) -
Дјеца (Фото: mamamia.com.au)

Доктор Ричард Хаус тврди да су уређаји попут таблета непотребни, неприкладни и штетни за малу дјецу.

Др Хаус, који је покренуо кампању "Too Much, Too Soon", спровео је своја истраживања у основним школама, и констатовао је да су млади све више зависни од паметних уређаја.

Приликом писања за магазин “Nursery World“ он је изјавио да је давање таблета или ај педа бебама и малој дјеци веома узнемиравајуће јер електронске слике које дјеца на тај начин виде доводе до “искривљеног искуства свијета“.

"Зашто збуњивати дјецу када су једва почела да разумију овај свијет, не треба их уводити у виртуелни, техно-магијски свијет", истакао је психолог.

Исто тако др Хаус је указао и препоручио да дјеца млађа од двије године не смију да користе никакву технологију, поготово екране, а да старију дјецу родитељи треба да ограничавају да их што ријеђе користе.

"Чини се да ароганција модерне технологије не познаје границе. На основу онога што сам тврдио овдје, давање ај педа бебама је равно злостављању дјетета", додао је доктор Хаус.