latinica  ћирилица
20/09/2015 |  10:22 | Аутор: СРНА

Завршен Балкански конгрес радиолога

На Јахорини је данас завршен Балкански радиолошки конгрес, на којем је учествовало 220 еминентних стручњака земаља бивше Југославије.
Балкански радиолошки конгрес - Фото: СРНА
Балкански радиолошки конгресФото: СРНА

Предсједник Организационог одбора Дејан Павловић изјавио је да је на овом дводневном скупу представљен и рад "магнет мумије", који су урадиле колеге у Клиничком центру "Дубраве" у Загребу.

На конгресу је било 20 предавача из свих крајева бивше Југославије.

- Циљ конгреса је да стручњаци из Српске размијене искуства са колегама из региона ради унапређења струке и упознавање са новим методама које се примјењују у свијету", навео је Павловић.

Он је додао да је, осим едукације и размјене искустава, велики значај овог скупа што омогућава упознавање и умрежавање еминентних стручњака из Фоче, Бањалуке, Сарајева, Тузле, Београда, Загреба, Новог Сада, Мостара, Добоја, Приједора.

Павловић је нагласио да су специјалисти радиолошке дијагностике, инжењери медицинске радиологије и универзитетски професори током дводневног скупа размијенилии мишљења и искуства о кориштењу радиологије у скрининг програмима, о квантитету и квалитету у радиологији, о радијационој безбједности и међународним стандардима.

Према његовим ријечима, ово је највећа смотра радиологије не само у Републици Српској која се већ трећу годину одржава на Јахорини.