latinica  ћирилица
11/09/2015 |  14:47 | Аутор: klix.ba

Шест савјета који ће вам помоћи да се ријешите подбратка

Ако имате подбрадак и желите да га се ријешите, а уз то желите да избјегнете операцију, постоје начини који ће вам у томе помоћи.
Подбрадак (Фото: Thinkstock) -
Подбрадак (Фото: Thinkstock)

Жвачите жваке без шећера

Жвакање жвакаће гуме је врста вјежбе која помаже у затезању мишића лица. Жвакање жвака које не садрже шећер ће показати резултате веома брзо. Такође, зуби ће бити здравији, као и десни. За најбоље резултате је потребно жвакати жвакаће гуме неколико пута дневно.

Какао путер

Неколико кашика какао путера утрљајте на врат и браду. Масирајте нежно прије одласка у кревет или прије туширања. Какао путер чини кожу еластичном.

Уље од пшеничних клица

Уље од пшеничних клица је веома ефикасно у обликовању врата и браде. Редовне масаже овим уљем затежу кожу и хране је. Прије одласка у кревет утрљајте уље по врату, масирајте 20 минута од дна врата ка врху браде и тако оставите током ноћи.

Бјеланце

За уклањање подбратка се може користити маска од бјеланаца. Она се прави од бјеланаца два јајета, кашике млијека, мало есенцијалног уља менте, кашике меда и кашике сока од лимуна. Ове састојке треба промјешати, а онда масу нанијети на кожу врата и браде. Маску је потребно држати пет минута, а онда је уклонити топлом водом.

Вода

Вода је веома важна у губљењу вишка килограма, па ју је потребно пити у довољним количинама. Недостатак воде доводи до стварања подбратка, тако да се дневно препоручује унос 10 до 12 чаша воде. Хидратација тијела је важна при уклањању токсина из организма.

Глицеринска маска

Глицеринска маска се прави од кашике глицерина, пола кашике соли за купку и неколико капи ружине водице. Ову мјешавину је потребно нанијети директно на врат и браду, оставити 15 минута, а онда испрати водом. Препоручује се наношење маске три пута недјељно.