latinica  ћирилица
04/09/2015 |  12:50 | Аутор: Агенције

Старачке пјеге уклања лимун

Ни један природни лијек неће донијети инстантне резултате, али морате бити упорни и причекати неколико мјесеци прије него се пођу примјећивати видљиве промјене пигментираних зона.
Старачке пјеге (фото: lifepressmagazin.com) -
Старачке пјеге (фото: lifepressmagazin.com)

За лијечење старачких пјега комбинујте 2 кашике сока од лука с 2 кашике јабучног оцата. Примијените смјесу на подручја гдје имате смеђе пјеге.

Други популаран природни лијек за смањење старачких пјега је хрен. Хрен је невјеројатна биљка која има вишеструке користи, а међу којима и старачке пјеге.

Нарибајте 1 хрен, помијешајте с четвртином шалице јабучног оцата. Мјешавина треба одстајати 2 седмице, с тима да је потребно протрести једанпут дневно. Проциједите и похраните у малу стаклену посуду и држите у фрижидеру. Нанесите три пута дневно, а разлику бисте требали примијетити већ након првог наношења.

Многе особе тврде да старачке пјеге лимун брише попут гумице за брисање. Према том рецепту лимун би требало утрљати директно на погођена мјеста. Поновити након прања.

Још један познат лијек за старачке пјеге је рицинусово уље. Рицинусово уље је можда природни лијек који је најједноставније примијенити. Потребно је једноставно два пута дневно утрљати рицинусово уље на подручја са старачким пјегама. Ово није лијек који ће вам инстантно уклонити старачке пјеге, али он продире дубоко у кожу и на тај начин превенира настанак нових старачких пјега и ублажава постојеће.