latinica  ћирилица
01/09/2015 |  16:33 | Аутор: СРНА

БОРС ће тражити повећање додатка борцима прве и друге категорије (ВИДЕО)

Предсједништво Борачке организације Републике Српске затражиће од Владе Српске да борцима прве и друге категорије 2016. године удвостручи борачки додатак.
Борачка организација Републике Српске - Фото: илустрација
Борачка организација Републике СрпскеФото: илустрација

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић рекао је да је борачки додатак, који износи 120 КМ, мали на годишњем нивоу, те да се за исплату првој и другој категорији укупно годишње издвоји 11 милиона КМ.

"Свјесни смо тешког економског стања у коме се налази држава и знамо да великим захтјевима то не бисмо могли повећати као редовно мјесечно примање, па смо закључили да борцима прве и друге категорије борачки додатак буде дупло повећан на годишњем нивоу", рекао је Савчић новинарима у Вишеграду, након сједнице Предсједништва БОРС-а.

Уколико Влада Српске не прихвати ове захтјеве, каже Савчић, они ће бити тема друге сједнице Предсједништва, као оперативног органа БОРС-а, на којој ће ово питање даље бити разматрано.

Предсједник Предсједништва БОРС-а Душко Милетић рекао је да је на сједници, осим повећања борачког додатка, било ријечи о измјенама Статута.

"У досадашњем раду уочили смо проблеме који су онемогућавали ефиксан рад БОРС-а, те смо стога данас задужили Статутарну комисију да што прије припреми приједлоге измјена Статута, које би биле усвојене на првој наредној сједници Скупштине организације", рекао је Милетић.

Он каже да је један од закључака Предсједништва БОРС-а био да се подигне одговорност на свим нивоима организације, од предсједника Скупштине, Предсједништва до општинских борачких организација.

Предсједништво БОРС-а донијело је одлуку о изради монографије Војске Републике Српске за коју очекује да ће бити успјешно реализована.