latinica  ћирилица
01/09/2015 |  14:55 | Аутор: СРНА

Вулин: Гради се неколико привремених прихватилишта

Средствима страних донатора у Србији се гради неколико привремених прихватилишта за избјеглице с Блиског истока и са сјевера Африке, рекао је министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Александар Вулин.

"Не градимо никакве трајне, већ привремене транзитне капацитете да људи не би били на улици и да им се дјеца не би разбољевала јер долази зима", рекао је Вулин у Власотинцу.

Он је додао да је 100.000 миграната изразило намјеру да добије азил у Србији, али да је свега десетак затражило и добило азил, пренијели су београдски медији.

Вулин је навео да ће, између осталог, једно привремено прихватилиште бити отворено у Суботици, а једно ће се градити на простору града Београда, како би се помогло и избјеглицама и грађанима Србије.

"Кад помогнете мигрантима, то је највећа услуга локалном становништву. Када сте, као у Прешеву, успјели људе да издвојите из нехуманог простора, ви сте људима омогућили да користе центар града. Када то исто урадите у Београду, ви ћете људе смјестити тамо гдје имају сваку заштиту, а у исто време омогућити Београђанима да регуларно користе своје паркове", рекао је Вулин.

Вулин је у Власотинцу присуствовао отварању новоизграђеног објекта од 87 метара квадратних, у којем ће бити особе са менталним и интелектуалним потешкоћама из општина Власотинце и Црна Трава.