latinica  ћирилица
01/09/2015 |  11:47 | Аутор: СРНА

Б.Лука: Првачићима поклони и жеље за срећан почетак школовања

У 29 основних школа на подручју Бањалуке у школску 2015/16. годину данас је кренуло 16.000 основаца, међу којима 1.917 првачића.
Гаврановић у посјети школи - Фото: РТРС
Гаврановић у посјети школиФото: РТРС

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић посјетио је неке бањалучке школе и првачићима уручио пригодне поклоне, те им пожелио срећан почетак школовања.

Гаврановић је новинарима након посјете основној школи "Змај Јован Јовановић" рекао да је Градска управа организовала акције, у првом реду у области безбједности саобраћаја, да би степен безбједности ученика, посебно првачића, био доведен на највиши ниво.

Он је подсјетио да је јуче Градска управа у сарадњи са ученицима, Центром јавне безбједности и возачим почела промотивну акцију под називом "Возачи, опрез", истичући да је сигуран да ће она дати резултате.

Гаврановић је рекао да ће у току дана посјетити неколико школа у граду и руралним просторима како би дјеци пожелио сретне школске дане, добар успјех и првачићима добар старт у школовању.

"Ово је врло значајан дан за сваку породицу која дијете данас спреми у школу, знамо да је то у овим околностима тешко и све теже, зато смо и акцијама подржали све ученике ромске породице набавком уџбеника и један број ученика чланова породица Удружења четворо и више дјеце", рекао је Гаврановић.

Он је рекао да ће свим малишанима на подручју Бањалуке данас бити подијељење бојанке и пригодан материјал.

Гаврановић је истакао да ће Градска управа стварати услове да се безбједним прилазима омогући дјеци да дођу до школа, истичући да то захтијева нове пројекте и средства.

Говорећи о вртићима, Гаврановић је најавио да ће вртићи у насељу Старчевица и Крфској улици бити опремљени и стављени у функцију до краја године, један у октобру, а други до средине децембра.

Директор ОШ "Змај Јова Јовановић" Дијана Богдановић рекла је да је у ову школу данас кренуо 51 првачић, што је за девет више него прошле године.

Она је рекла да ову школу похађа близу 500 ученика, те да је препознатљива по спортским активностима и наградама, подсјетивши да је школа недавно освојила треће мјесто за најуређеније школско двориште.

"Императив сваког наставника, директора и свих нас који смо укључени у рад школа је срећан ученик, срећно дијете", нагласила је Богдановићева.