latinica  ћирилица
01/09/2015 |  11:36 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Побољшати услове рада дјеци и наставницима

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је у Бањалуци да је неопходно институционалним дјеловањем побољшати услове у којима живе и раде дјеца и наставници у Српској.
Чубриловић у посјети ОШ "Бранислав Нушић" у Бањалуци - Фото: СРНА
Чубриловић у посјети ОШ "Бранислав Нушић" у БањалуциФото: СРНА

"Потребно је у Републици Српској побољшати наталитет јер није добро да имамо школе у којима је сваке године све мањи број ђака", рекао је новинарима Чубриловић, након посјете Основној школи "Бранислав Нушић", поводом првог дана нове школске године.

Он је истакао да се посебна пажња мора посветити безбједности дјеце у саобраћају.

"Поразна је чињеница да смо у овој години имали за 50 одсто више погинулих на нашим саобраћајницама него прошле године", додао је Чубриловић.

Он је напоменуо да ће Народна скупштина Републике Српске у овој години разматрати Стратегију развоја основног образовања, а да се могу очекивати и нови закони о основном образовању и предшколском васпитању.

Чубриловић је пожелио ученицима срећан почетак нове школске године.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић каже да се мора промовисати безбједност у саобраћају, да би било што мање несрећа.

Он је напоменуо да Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Српске проводе кампање којима се промовише безбједност у саобраћају.

Директорка Основне школе "Бранислав Нушић" Стана Никодиновић Митровић истакла је да је ова школа једна од најстаријих у Бањалуци.

"Наша школа функционише 118 година. Ове школске године у први разред уписали смо 24 првачића, а наши ђаци вриједно раде и постижу добре резултате", додала је она.

Припадници Центра јавне безбједности Бањалука грађанима су испред ове основне школе дијелили промотивни материјал поводом акције "Заштитимо дјецу у саобраћају".

Почетку нове школске године у Основној школи "Бранислав Нушић" присуствовали су и помоћник министра просвјете и културе Српске Радмила Коцић-Ћућић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић.