latinica  ћирилица
31/08/2015 |  12:58 | Аутор: ТАНЈУГ

У Црну Гору депортован Баранин, припадник ИД

Асмир Меховић, из бара, који је тешко рањен на ратишту у Сирији гдје се борио на страни побуњеника, депортован је у Црну Гору.
ИД, џихадисти (фото: jihadwatch.org) -
ИД, џихадисти (фото: jihadwatch.org)

Како наводи подгорички Дан, сиријске власти су одлуку о депортацији донијеле, јер није било основа за суђење.

Утврђено је да Меховић, наводно, није починио убиства или друга кривична дјела током боравка у тој земљи, већ је само подржавао локалне побуњенике.

Меховић је одавно напустио Црну Гору и, према незваничним информацијама, од тада се борио у више војних формација почев од Ирака, преко Либије, до Сирије.

Истовремено, из Бара се одселила и породица његовог брата, чији чланови имају сиријско држављанство и већ годинама живе у тој земљи.

Меховић је из Бара отишао као шеснаестогодишњак у Ирак, гдје је једно вријеме радио на нафтним платформама, да би потом зарађивао као плаћеник у разним паравојним формацијама.

Како је Дан раније објавио, депортовани Баранин припада побуњеничкој јединици у којој су му саборци сународници из Плава, Рожаја, Новог Пазара, Пећи и Сарајева.

Од октобра 2012. до данас у Сирији је на ратиштима било 13 држављана Црне Горе - десет их се вратило, један је погинуо, а двојица су и даље на ратишту.