latinica  ћирилица
14/08/2015 |  08:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Аукција Елвисових ствари

Златни привезак са дијамантом који је Елвис Присли поклонио Семију Дејвису Џуниору један је од око 150 предмета који су продати на аукцији у дугогодишњем дому краља рокенрола - Грејсленду.

Аукција, одржана ноћас у Мемфису, дио је Елвисове недјеље, годишње комеморације његове смрти, а привезак је, пишу агенције, продат за 32.000 долара.

Међу другим "бисерима" вечери су Елвисов пиштољ који је отишао за 96.000 долара и Прислијева блуза која је продата за 32.500 долара.

Понуде су неколико недјеља прије аукције прихватане и онлајн, а на аукцији су се нашли предмети "треће стране" што значи да ниједан предмет није власништво Грејсленда.

Првобитно је планирано да на аукцији буду 174 Елвисова предмета, али је менаџерка аукцијске куће Грејсленд Лора Пикет АП-у рекла да је 14 повучено ради поновне процјене.

Она није дала друга објашњења, али је најавила да ће се ти предмети наћи на наредним аукцијама.

То је трећа аукција Елвисових ствари, прва је организована на Прислијев рођендан, а друга током прошлогодишње Елвисове недеље.

Међу повученим предметима су одијело које је Присли носио на концертима у Лас Вегасу и гитара на којој су се потписали Присли, Џони Кеш, Карл Перкинс и Џери Ли Луис.

Елвис Присли преминуо је када је имао 42 године, 16. августа 1977.