latinica  ћирилица
13/08/2015 |  21:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Развео се јер му жена није припремала вечеру на вријеме

Суд у Лагосу развео је брак 57-годишњег Нигеријца који се жалио да му је супруга годинама каснила са припремом вечере.
Развод (Фото: Thinkstock) -
Развод (Фото: Thinkstock)

Према писању локалног листа Вангард, Олуфаде Адекоја био је на крају живаца када је Олусола, жена с којом је био 25 година у браку, одбила да му послужи вечеру "на вријеме".

"Моја жена не испуњава брачне дужности. Не припрема ми да једем на вријеме, а ја сам је неколико пута опоменуо. Она једноставно није хтјела да ме слуша", вајкао се он на суду.

"Не видим сврху да чувам жену која ме изгладњује. Доста ми је свега", рекао је Адекоја.

Његова супруга је одбацила све његове оптужбе, тврдећи да је све то измислио како би се оженио другом женом.

Судија Олу Адебији је, ипак, донио одлуку да разведе њихов брак: "Суд је у више наврата покушавао да помири њихове разлике, али сви ти напори нису дали никакве резултате".

Вјерује се да је ово први пут да је један брак разведен због кашњења вечере, мада Нигеријцима нису страни најбизарнији поводи за развод.

Године 2008., један проповедник био је приморан да се разведе од 82 од 86 својих жена, како би био у складу са исламским законом који прописује да мушкарац може да има највише четири жене.

Нигеријски сајт "Шугар дејли" направио је списак најчуднијих захтјева за развод који су поднијети посљедњих година. Међу њима је захтјев који је један 32-годишњи бизнисмен уложио само неколико сати након раскошног вјенчања, када је открио да млада користи јастуче како би повећала обим своје задњице.

Развод је одобрен и жени која је тврдила да њен супруг често врши нужду у лонцима и шерпама када се напије.

Један Нигеријац се развео након пет година брака наводећи као разлог то што се ташта и таст мјешају када туче жену.