latinica  ћирилица
03/08/2015 |  09:00 | Аутор: Агенције

Почиње акција "Дежурам за Музеј"

У оквиру грађанске акције "Ја сам Музеј", данас почињу свакодневна дежурства у Земаљском музеју БиХ под називом "Дежурам за Музеј" којом се позива на солидарност с радницима Земаљског музеја БиХ.

Ова иницијатива требало би да окупи јавне личности, културне и спортске раднике, академске раднике, ученике и студенте, најавили су организатори акције.

Овим чином солидарности, бит ће послана заједничка порука о хитности рјешавања ситуације у којој се налази Земаљски музеј, те ће се позвати надлежни да престану игнорисати катастрофалну ситуацију у којој се налазе радници тог музеја.

Дежурства ће трајати од 10 до 18 сати и очекује се да ће се дневно на њима смјењивати од 10 до 15 људи који ће имати прилику да виде како изгледа један дан радника Земаљског музеја, обићи музејске збирке и изложбу "Чувари музеја" те снимити видеопоруку којом ће апеловати на рјешавање статуса ове институције.

Уједно ће се потписати на симболични панел "Дежура", као и у књигу утисака што ће остати у трајном власништву ове институције.