latinica  ћирилица
01/08/2015 |  12:25 | Аутор: СРНА

Хрватска: Километарске колоне према мору

На већини путева у Хрватској према мору створене су километарске колоне, а саобраћај успоравају аутомобилске несреће и јак вјетар.
Километарске колоне (Фото: Дарко Томас) - Фото: Cropix
Километарске колоне (Фото: Дарко Томас)Фото: Cropix

Због саобраћајне несреће на аутопуту Загреб - Сплит испред тунела Свети Рок у правцу мора колона је дуга три километара, а пред одмаралиштем Крка у правцу Загреба пет километара, саопштено је из Хрватског ауто-клуба.

На загребачкој обилазници, пред наплатном рампом Лучко из смјера Јанкомира, колона је дуга око девет километара, а из правца Ивања Реке око 20 километара.

На аутопуту Загреб - Сплит пред наплатном рампом Лучко у правцу главног града Хрватске колона је око четири километара, а на аутопуту Загреб - Мацељ, од Запрешића према Јанкомиру шест километра.

Пред наплатном рампом Света Хелена, на аутопуту Загреб - Горичан, колона возила је дуга око 13 километара, на аутопуту Брегана - Липовац, пред граничним прелазом Бајаково, око четири километра.

Због саобраћајних незгода на аутопуту Брегана - Липовац, између чворова Славонски Брод и Среданци у правцу Загреба, колона је дуга око седам километара.

На аутопуту Рупа-Дирачје, пред наплатном рампом Рупа, колона је око два километра, према граничним прелазима Каштел и Плованија око пет километара и дјелимично се протеже на Истарски ипсилон, а пред тунелом Учка у правцу Ријеке два километара.

Повремених застоја има на дионици аутопута Загреб - Сплит, између Загреба и Босиљева, затим дуж Јадранске магистрале, на путевима у Истри, прилазима туристичким центрима, те на Крчком мосту.

Због јаког вјетра на дионици Јадранске магистрале од Новог Винодолског до Сења забрањен је саобраћај за аутобусе на спрат, возила са камп приколицама и мотоцикле.

Јак вјетар успорава саобраћај на аутопуту Загреб - Сплит између тунела Свети Рок и вијадукта Божићи, аутопута Ријека - Загреб између Киковице и тунела Тухобић, те на ријечкој обилазници на мосту Рјечина.

Магла смањује видљивост и успорава вожњу мјестимично у Славонији, Лици и Горском котару, те на аутопутевима Загреб - Сплит између тунела Мала Капела и чвора Госпић, затим Брегана - Липовац између чворова Нова Градишка и Славонски Брод и Ријека - Загреб између чворова Делнице - Врбовско.

Појачан је саобраћај возила на већини граничних прелаза са Словенијом, Мађарском и БиХ, а дужа чекања забиљежена су на прелазу Бајаково, гдје је на изласку колона дуга око четири километара.