latinica  ћирилица
06/07/2015 |  18:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Заштићени свједок на суђењу Оливеру Ивановићу

У основном суду у сјеверном дијелу Косовске Митровице данас је, саслушањем првог од двојице заштићених свједока, настављено суђење лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу и још четворици Срба.
Оливер Ивановић - Фото: Бета
Оливер ИвановићФото: Бета

Ивановићев бранилац, адвокат Небојша Влајић, изјавио је Тањугу да ће суђење бити настављено и сутра давањем исказа једног од двојице заштићених свједока тужилаштва и да ће и сутрашње као и данашње рочиште бити затворено за јавност.

Влајић је додао да је предвиђено да до четвртка траје свједочење заштићених сведока.

Ивановић је оптужен да је починио кривично дјело ратног злочина над цивилним становништвом на Косову током 1999. и 2000. године а његов случај је повезан са пензионисаним српским полицијским пуковником Драгољубом Делибашићем и још тројицом Срба.

Делибашић, Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић осумњичени су убиство и покушај убиства и сви они укључујући и Ивановића обухваћени су заједничком оптужницом а суђење им је почело 18. децембра 2014. године.

Сва петорица оптужених Срба, изјаснили су се раније да нису криви за дјела која им се стављају на терет.

Међународним судским вијећем Основог суда у сјеверном дијелу Кососвке Митровице предсједава Еулексов судија из Румуније Роксана Комша.