latinica  ћирилица
02/07/2015 |  15:14 | Аутор: СРНА

Цвијановићeва и Соријан о јачању сарадње

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, на састанку с амбасадором Шпаније у БиХ Хуаном Боском Гименезом Соријаном, истакла је снажну опредијељеност Владе Српске у провођењу реформских процеса који су усмјерени на унапређење привредног амбијента и стварање услова за привлачење домаћих и страних инвестиција.
Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић са амбасадором Шпаније у БиХ Хуаном Боском Гименезом Соријаном - Фото: СРНА
Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић са амбасадором Шпаније у БиХ Хуаном Боском Гименезом СоријаномФото: СРНА

Цвијановићева је нагласила да је Српска отворена за конструктивне разговоре и процесе на европском путу, уз пуно уважавање Дејтонског споразума, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Саговорници су током данашњег састанка размијенили мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацију у Републици Српској и БиХ, као и могућностима за унапређења сарадње између Српске и Шпаније.

Цвијановићева је новоименованом амбасадору Шпаније пожељела успјешну дипломатску мисију и изразила наду да ће сарадња између Српске и Шпаније у наредном периоду бити интензивирана.