latinica  ћирилица
02/07/2015 |  14:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Ципрас: Грчка ће остати јединствена послије референдума

Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је данас да ће његова земља остати јединствена послије предстојећег референдума, одбацивши забринутост да гласање о мјерама за финансијско спасавање Грчке дијели земљу.
Обраћање Ципраса нацији - Фото: AP
Обраћање Ципраса нацијиФото: AP

"Дан послије референдума, бићемо јединствени како бисмо превазишли привремене потешкоће са којима се Грчка суочава", поручио је Ципрас, три дана уочи референдума за који европски лидери кажу да је, заправо, гласање о останку у еврозони или одласку из ње, преноси АФП.

Резултат референдума који је за недјељу најављен у Грчкој о приједлогу страних кредитора прилично је неизвјестан с обзиром на то да је број Грка који намјеравају да у недељу заокруже "да" готово изједначен са бројем гласача опредјељених за "не", мада су ови први у благој предности, показује најновија анкета.

У међувремену, грчки министар финансија Јанис Варуфакис изјавио је за аустралијски радио АБЦ да би грчка љевичарска влада могла врло лако да поднесе оставку уколико на референдуму у недјељу превагну гласови за мјере штедње.