latinica  ћирилица
02/07/2015 |  11:05 | Аутор: РТРС

Хулахоп и Aурора представљају нова издања на осмом Јелен Демофесту

Поред бројних садржаја дневног програма осмог Јелен Демофеста, посебно се издвајају промоције албума младих бендова, а ове године бањалучки фестивал публици доноси два таква издања.
Аурора - Фото: РТРС
АурораФото: РТРС

У питању је промоција албума бенда Хулахоп, који је словеначки бенд снимио захваљујући освојеном првом мјесту на прошлогодишњем Јелен Демофесту, а своје ново издање представиће и група Аурора, којој је фестивал 2012. године додијелио награду за најперспективнији бањалучки бенд.

Хулахоп ће се у заиста великом стилу опростити од титуле најбољег демо бенда у региону, па ће 18. јула у 13 часова поп функ четворка из Камника закорачити у другу етапу своје каријере представљањем дебитантског издања. Њихов првенац носи назив "The Best of" и у потпуности одражава луцидност ових младих музичара.

Уз прилику да поразговарају са члановима групе и дођу до свог примјерка необично дизајнираног ЦД-а, посјетиоци промоције ће моћи и премијерно видјети нови спот групе, снимљен у врхунској МТВ продукцији, као дио награде за прво мјесто. Тиме ће Хулахоп направити праву увертиру за повратак на Јелен Демофест бину посљедње фестивалске вечери.

Група Хулахоп

- Награда нам је заиста помогла, поготово јер смо хтјели квалитетан производ, који ће људи, надамо се, запамтити. То је значило и веће трошкове, тако да много захваљујемо Јелен Демофесту за ову награду! Што се нашег наступа тиче, публика ће видјети велику журку на бини и музичаре које уживају у ономе што раде, а чуће и модеран звук који су могли чути и прошли пут. Међутим, све ће то бити још боље, чак и енергичније него прошле године, обећава Анже Бурја, бубњар бенда Хулахоп.

Присуство музике у дневном програму Јелен Демофеста осигураће и бањалучка група Аурора, која ће одржати званичну промоцију свог другог албума дан раније, 17. јула у 15 часова. Ријеч је о материјалу под називом "Ниси сам", који доноси осам нових пјесама, а долази три године након првог званичног издања "Кула од карата".

Генерални спонзор Јелен Демофест је Јелен пиво, а највећи пријатељ фестивала већ осму годину заредом је компанија м:тел. Официјелни телефон фестивала је Huawei P8, док је Радио-телевизија Републике Српске генерални медијски покровитељ осмог Јелен Демофеста. Више информација о Јелен Демофесту можете наћи на www.jelendemofest.org.