latinica  ћирилица
02/07/2015 |  09:39 | Аутор: СРНА

Изетбеговићу послушност отказују још четири посланика?

Подјела унутар СДА могла би да се додатно закомпликује с обзиром на то да је, након Садика Ахметовића, Шемсудина Мехмедовића, Салка Соколовића и Сенада Шепића, још четворо посланика ове странке у Представничком дому парламента БиХ објавило јавно неслагање са предсједником СДА БиХ Бакиром Изетбеговићем.
Конгрес СДА - Бакир Изетбеговић - Фото: СРНА
Конгрес СДА - Бакир ИзетбеговићФото: СРНА

Сарајевски "Дневни аваз", позивајући се на изворе из СДА, пише да се ситуација у странци додатно погоршала након прекјучерашњег инцидента у којем је Асим Сарајлић давио колегу Ахметовића.

Наводно, нову четворку чине Нермина Капетановић, Хазим Ранчић, Амир Фазлић и Сафер Демировић, које такође "боли" чињеница да "главну улогу у СДА играју рођачко-јаранске везе и приватни послови, а не декларисана борба за државне интересе".

Очекује се да ће овај "незадовољни осмерац" бити нови ударац Изетбеговићевој "катастрофалној" политици, коме у парламенту БиХ као ослонац остају још једино Асим Сарајлић и предсједавајући Представничког дома Шефик Џаферовић.

Већи дио "осморке" незадовољан је и чињеницом да, иако су на изборима освојили око 100.000 гласова, нису заступљени у највишим органима СДА.