latinica  ћирилица
01/07/2015 |  20:40 | Аутор: РТРС

У ишчекивању четвртог наставка Миленијум триологије

Најновија књига из познате Миленијум трилогије (која то више неће бити након објаве ове четврте књиге), зваће се 'Дјевојка у пауковој мрежи' и наставиће причу о Лизбет Саландер и Микаелу Бломквисту.
Најновија књига из Миленијум трилогије "'Дјевојка у пауковој мрежи" - Фото: Screenshot/YouTube
Најновија књига из Миленијум трилогије "'Дјевојка у пауковој мрежи"Фото: Screenshot/YouTube

Дугоишчекивану књигу написао је шведски писац и новинар Давид Лагеркранц, а биће објављена 27. августа, и то на наводно чак 38 језика.

Прича ће пратити славни пар којег смо претходно упознали у три бестселера: 'Мушкарци који мрзе жене', 'Дјевојка која се играла ватром' и 'Куле у ваздуху', једног од најпознатијих свјетских писаца кримића, швеђанина Стига Ларсона.

Трилогија Миленијум објављена је након Ларсонове смрти 2004. године, и брзо је постигла свјетски успјех. И то у толикој мјери да је Ларсон постао први писац који је продао више од милион електроничких књига преко Амазона.

Насловницу најновије књиге красиће гола леђа жене с препознатљивом тетоважом змаја, док ће остале књиге из серије бити поновно објављене с истим мотивом, пише Индепендент.

Ерланд и Јоаким Ларсон, отац и брат преминулог писца, који су наслиједили сву Стигову оставштину и тантијеме за књиге, изјавили су да ће, "допуштајући Лагеркранцу да напише своју верзију Миленијумског романа, ликови и свемир којег је створио Ларсон остати живи".

Лагеркранца је британски издавач нове књиге, Кристофер Меклехос, прозвао истакнутим писцем и невјероватним приповједачем, који ће "бриљантно продужити причу о Саландеровој и Бломквисту".

Извор: express.hr