latinica  ћирилица
17/06/2015 |  15:42 | Аутор: Блиц

У КЦ Србије шесторо заражених, двоје преминуло од инфекције

На хирургији Ургентног центра Клиничког центра Србије од 7. до 11. јуна од 103 оперисана пацијента шесторо их је имало инфекције праћене компликацијама, а двоје је умрло, изјавио је директор Ургентног центра Милика Ашанин.

Ашанин је рекао да је један од преминулих пацијената био средњих година, док је други имао шездесетак, и да су обојица имали хронична обољења.

- Имамо неке резултате али не бих говорио док све не буде до краја завршено - рекао је Ашанин и истакао да ће се више знати до понедјељка, када се заврше сва испитивања.

Како је истакао, од недјеље нема нових пријава случајева инфекције, оперативни програм је стопиран, а операције су преузели градски клиничко-болнички центри.

КЦ Србије  јуче је саопштио да је код пацијената оперисаних на Хирургији Ургентног центра КЦС, у периоду од 7. до 11. јуна, регистрован "неуобичајено" повећан број инфекција праћених компликацијама. Служба за болничку епидемиологију КЦС и Градски завод за јавно здравље Београд предузели су све неопходне мјере за превенцију и контролу ширења инфекција, а о свему је обавијештено Министарство здравља и Републички завод за јавно здравље.