latinica  ћирилица
16/06/2015 |  12:32 | Аутор: РТРС

Изабрани супефиналисти друге сезоне X Factora Adria!

Аднан и Тарик: “Нисмо очекивали пјесму спаса, нисмо је ни вјежбали како треба и сада нам је криво због тога!“ Антонио: „Имао сам предосјећај да ћу испасти!"
Аднан и Тарик - Фото: РТРС
Аднан и ТарикФото: РТРС

Полуфинално вече и уједно посљедњу емисију уживо X Factora Adria, пред суперфинале заказано за 21. јуни у Комбанк Арени, пратили смо у недјељу од 21.00 на РТРС-у. Наступило је осам најбољих кандидата од којих је изабрано шест суперфиналиста, а такмичење су напустили Антонио Криштофић и Аднан и Тарик!

Суперфиналисти су: Магдалена, Амел, Highway trio, Ива, Боби и 9Control.

Спектакуларно вече у којем су испали такмичари који су још од аудиције виђени у финалу, четири специјална госта од којих је један својим наступом шокирао регион, велика очекивања и потом невјерица међу такмичарима.

Вече на тему ''Пјесме са посветом'' је отворио специјални гост Jacques Houdek са својом песмом ''Нов човјек'' и тако још једном оправдао надимак ''The Voice''.

Такмичар који је наступио први био је млади Антонио Криштофић који од фантастичног наступа на аудицији није имао ниједан пад. Он се профилисао као сјајан интерпретатор балада, а за полуфинале је одабрао Масимову пјесму ''Из једног погледа'' и одушевио овог ментора који је рекао да ће убудуће пјевати поменуту песму онако како је Антонио извео и назвао наступ фасцинантним.

Након њега смо чули Магдалену Богић која је отпјевала пјесму групе Магазин ''Гинем''. Наступ је био праћен сјајном кореографијом која је употпунила Магдаленину интерпретацију. Жири је имао само ријечи хвале, а посебан акценат су ставили на моћан глас ове седамнаестогодишње такмичарке. Нјен ментор Жељко је прокоментарисао да једва чека да је види у Комбанк Арени.

Момци из групе ''9 Control'' су изабрали пјесму ''Rule the world'' коју су посветили својим фановима. Имали су мале неочекиване техничке проблеме, па се на почетку пјесме нису добро чули, али се све добро завршило по ове момке, а жири их је посебно похвалио јер су се понијели као прави професионалци.

Амел Ћурић је извео микс пјесама ''Тешке боје'' и ''Are you gonna go my way'', а пратили су га музичари са којима годинама ради. Енергичним наступом је поново показао да се одлично сналази у различитим жанровима, а Тончи се нашалио рекавши: ''Не свиђа ми се боја твојих патика, не свиђају ми се твоје наочаре и твоја кољена. Пошто ниси у мом тиму, морам да нађем
нешто што ми се не свиђа јер си фантастичан.

''Жељкова такмичарка Ива Ћурић је отпјевала песму ''Клинка'' групе С.А.Р.С и тиме помало изненадила поједине чланове жирија. Плесачи су правом ''причом'' на сцени дочарали радњу пјесме, а Александра је рекла да је довољно да се Ива само појави на сцени и већ све ''купује'' својом харизмом. Масимо је њен глас назвао ''апауринским'' и рекао да се отвара неки нови свијет када Ива почне да пјева.

''Highway trio'' се овог пута одлучио за двије пјесме групе ЕКВ – ''Пар година за нас'' и ''Ти си сав мој бол''. Жељко је рекао да је ово њихов најбољи наступ и да су га подсјетили на средњу школу када је он са друштвом свирао пјесме ЕКВ-а. Массиму је било тешко јер су га подсјетили на сарадњу и лијепе заједничке тренутке са поменутим бендом, али су се сви сложили да су момци сјајни. Такође, Масимо је открио да су у студио дошли и музички скаути само због овог бенда.

Затим је наступио Боби Мојсовски који је пјесмом ''Counting stars'' показао да лако прелази из жанра у жанр и да му подједнако добро иде пјевање на српском, македонском и енглеском. Жељко је био одушевљен и поново похвалио његово пјевање и високе тонове које беспријекорно изводи. Боби је од Тончија добио и комплимент да је добра душа и прави репрезент
Македоније.

Посљедњи су наступили Аднан и Тарик који су извели микс три пјесме – ''Како сам те вољела'', ''Све је лаж'' и '' Smoke on the water''. Њихов ментор Тончи је Аднану рекао да је надмашио самог себе, а Тарику да је један од најбољих вокала у такмичењу. Жељко је рекао да је ово њихов најбољи наступ, а и Александра и Масимо су их похвалили.Услиједили су наступи још специјалних гостију.

Лукијан Ивановић, прошлогодишњи финалиста, имао је премијеру сингла "Хајде воли ме" којим је најавио свој први албум. Сљедећи гост је био Славко Калезић који се прошле године појавио као такмичар, а потом као водитељ. Извео је ''Feel the love'' и шокатним наступом оставио жири без текста. Наиме, у једном тренутку обуо је штикле и попео се на сто за којим сједи жири, а једино је Александра реаговала са одушевљењем.

Последњи гост је био Влахо Арбулић, познати хрватски манекен који гради музичку каријеру. И он је имао премијеру и то пјесме ''Блах, блах''.

Након специјалних гостију, линије за гласање су затворене. Прво је избачен кандидат са најмање гласова публике, а то је био Антонио Криштофић. Није био разочаран јер је већ био психички спреман на овакав исход: ''Нисам разочаран јер сам цијели дан имао неки предосјећај и био сам спреман на ово јер сам прошле недјеље пјевао пјесму спаса. Много ми је теже пало Илијино испадање него моје сада. Поносан сам на себе, само сам разочаран што је Александра имала најквалитетнију групу и максимално се посветила свакоме од нас, а сада јој је остао само један кандидат. Сада држимо песнице Бобију.''

Потом су услиједиле пјесме спаса које су пјевали, на изненађење публике у студију, Магдалена Богић и Аднан и Тарик. Магдалена је пјесмом ''Има један свијет'' засјенила све и изазвала овације публике и дуг аплауз жирија.

Потом су Аднан и Тарик у свом стилу извели нумеру ''Ти си ми у крви''. Они су такође одушевили публику, али је жири глас дао Магдалени, осим Тончија који је гласао за своје кандидате.

Аднан и Тарик су били прилично разочарани: "Криво нам је што смо испали и нисмо очекивали да се нађемо у пјесми спаса. Из тог разлога нисмо ни вјежбали ову пјесму, ниједном је нисмо пробали и сада нам је криво због тога. Наши гласачи су се мало успавали и завршило се овако. Сада навијамо за Амела, ''Highway trio'' и Иву.''

Нјихов ментор Тончи је поновио оно што је више пута рекао за ове момке: ''Они су већ бренд. Тарик је сјајан вокал, један од најбољих у такмичењу и вансеријски таленат, док је њихова комбинација нешто невиђено на овим просторима и за њих је ово само почетак.''

Александри тешко пада одлазак сваког кандидата из њене групе: ''Жао ми је што је Антонио испао, али сада публика одлучује и нажалост, не побјеђује увијек најквалитетнији пјевач. Он је сјајан вокал и радујем се будућој сарадњи са њим.''

Такмичари који су прошли, једва чекају недјељу и велико суперфинале у
Комбанк Арени у коме је специјални гост Џејмс Артур.

Улазнице су у продаји , по цијенама од 1000 и 1500 динара и могу се набавити на свим продајним местима CS Eventima i благајнама: Комбанк Арене, Билет центра Београда, Дома омладине, “Ушће” Шопинг центра. Специјални попуст за X Factor Adria finaleза све који су набавили улазнице за концерт Робија ВИлијамса и EXIT фестивал – 1000 динара за трибине! Једна показана
улазница одговара 1 појединачној куповини са специјалном цијеном.

Све детаљније информације можете пронаћи на сајту xfactoradria.com и на званичној Facebook страници www.facebook.com/XFactorAdria