latinica  ћирилица
14/06/2015 |  07:48 | Аутор: Агенције

Ђурчић: Немамо чега да се стидимо, одиграли смо добру утакмицу

Селектор фудбалера Србије Радован Ћурчић рекао је послије пораза од Данске да његови играчи немају чега да се стиде, јер су, како је оцијенио, одиграли добру утакмицу.
Радован Ћурчић (ФОТО: www.soskanal.net) -
Радован Ћурчић (ФОТО: www.soskanal.net)

Србија је у Копенхагену поражена од Данске са 0:2 у утакмици петог кола Групе И квалфикација за Европско првенство 2016. године у Француској.

Репрезентација Србије послије пет одиграних утакмица има само један бод и заузима, претпосљедње четврто мјесто са минималним шансама да избори пласман на континентални шампионат.

"Нажалост, нисмо добили ову утакмицу, мислим да смо заслужили више. Оно што сам рекао играчима у свлачионици послије меча јесте да немамо чега да се стидимо... Одиграли смо добру партију. Направили смо пар грешака, што се на нашу жалост дешава већ дужи период, а то је једна те иста ствар - противник све то кажњава и отвара утакмицу неповољно по нас. Прво, а нарочито друго полувријеме је модел како ми желимо да играмо. Нисмо били довољно добри у завршници. Имали смо много више ситуација да завршимо нападе на бољи начин", рекао је Ћурчић новинарима послије меча у Копенхагену.

"Шансе јесу минималне, али као што сам рекао и прошли пут, борићемо се док шанса постоји. Нећемо одустати", казао је Ћурчић.

Он је рекао да играчима за приказану игру нема шта да замјери и додао да су показали како се бори за национални дрес.

"Немам шта да замјерим. Нисмо били награђени за добру партију. Данска је квалитетна екипа, а вечерас нису доминирали, чак, напротив, ми смо контролисали игру, поготово у другом дијелу. Они су нама проблеме само стварали на позитивне транзиције, као и против Португала. У неким ситуацијама у првом дијелу, када смо јурили резултат, требало је брже да реагујемо, а не да тражимо још неко додавање", рекао је селектор Србије.

На констатацију новинара да се репрезентација лако мири с поразима, Ћурчић је рекао да то није тако и додао да екипи недостаје самопоуздања.

"Можда се на крају меча стиче утисак да се лако мире с поразима, али требало је да будете у свлачионици и да видите да није нимало лако прихваћен пораз. Знате, када имате један бод и нисте дуго добили утакмицу у квалфикацијама то утиче на екипу... Њима недостаје самопоуздања и више вјере у побједу и у мечеве улазе са страхом од новог пораза и то се одражава на екипу", рекао је Ћурчић.

Србија ће наредну утакмицу у квалфикацијама за Европско првенство одиграти на домаћем терену против Јерменије четвртог септембра.