latinica  ћирилица
13/06/2015 |  12:28 | Аутор: ТАНЈУГ

"Хрватска има озбиљан проблем" (ВИДЕО)

Канцеларија предсједнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић осудила је постављање кукастог крста на травњаку сплитског стадиона "Пољуд" који је уочен током фудбалске утакмице између Хрватске и Италије, упозоривши да Хрватска има озбиљан проблем с хулиганима који желе да је оцрне, пренијела је агенција Хина.

Злогласни кукасти крст, симбол нацистичке Њемачке, био је утиснут у травњак терена стадииона "Пољу"д, уочи утакмице квалификација за првенство Европе између Хрватске и Италије, који је завршен ремијем - 1:1.

"Најоштрије осуђујем појаву свастике на травњаку на синоћњој утакмици репрезентација Хрватске и Италије у Сплиту", саопштила је канцеларија предсједице Грабар Китаровић.



Како је истакнуто, "Хрватска има најбоље и најверније навијаче, али и врло озбиљан проблем с хулиганима којима је циљ
оцрнити не само хрватски фудбал, него и хрватску државу".

Грабар Китаровић је оцијенила да је тим чином нанесена немјерљива штета угледу хрватских грађана у свијету. Сматра, стога, да томе и таквима треба коначно стати на крај.

"Тражим журну истрагу, одлучну реакцију свих надлежних институција у циљу проналажења и процесуирања починитеља", навела је председница Хрватске у саопштењу.

Сплитска полиција објавила је да трага за особама који су прије утакмице на травњаку пољудског стадиона направиле знак кукастог крста.