latinica  ћирилица
28/05/2015 |  16:32 | Аутор: СРНА

Бањалука: ДНС уздржан приликом гласања

Одборници ДНС-а на сједници Скупштине града Бањалука били су уздржани приликом гласања о усвајању програма рада и финансијског плана Градске развојне агенције Бањалука за 2015. годину, чиме су исказали незадовољство недостатком комуникације са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем.

Одборник ДНС-а у Скупштини града Бањалука Боран Босанчић рекао је да се то незадовољство односи на рад градоначелника, истичући да са СНСД-ом, као коалиционим партнером, нема никаквих проблема, јер су они њихов стратешки партнер.

"Осим што у граду нема инвестирања у санацију саобраћајница нити других програма који су усвојени у претходном периоду, али нису реализовани, градоначелник Бањалуке није нашао за сходно да са нама обави разговор од 12. маја", рекао је Босанчић новинарима у Бањалуци.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да од почетка функционисања Скупштине града има несугласица и трзавица, те одређених проблемчића и увијек је кретање у круг и враћање на почетак са коалиционим партнерима.

"Нема разлога да не функционишемо, али ако неко жели да иступи то је његов проблем, а не наш", истакао је Гаврановић.

Према његовим ријечима, ДНС је показао да остаје при свом ставу и политици коју су добили из Градског одбора странке, те да је њихово право ако желе да без иакаквих образложења за нешто гласају, а за нешто не.

Он је додао да коалициона већина неће сједити "скрштених руку" и пустити да било шта у Скупштини зависи само од гласова ДНС-а.

На Босанчићеве оптужбе да нема комуникације са градоначелником Бањалуке, Гаврановић је рекао да апсолутно неће дозволити да једна особа намеће лични став као политичи став цијеле градске администрације и политике.

"Ја одговарам грађанима Бањалуке, а нисам лице које треба да потпише и испуни одређене захтјеве ДНС-а. Са мном нема проблема, увијек сам спреман да све договарам, али једноставно нисам имао довољно времена да се бавим неким ситним и баналним стварима", додао је Гаврановић.

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Душко Рачић рекао је да је сигурно да постоји интерес да постојећа коалиција настави да функционише.

"Став СНСД-а је јасан. Блокирање рада скупштине, уцјењивање и одређени захтјеви који нису реални у овом тренутку не долазе у обзир, нити ће СНСД икога тјерати из коалиције", истакао је Рачић.

Он је напоменуо да је досадашњи ток Скупштине показао да већина постоји, јер су све досадашње тачке дневног реда усвојене са потребном већином.