latinica  ћирилица
28/05/2015 |  14:51 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Опредијељеност за напредак у еворпским интеграцијама

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да постоји јасна опредијељеност Српске и других нивоа власти у БиХ за напредак на путу европских интеграција.
Предсједник НСРС Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Предсједник НСРС Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић јеу разговору са члановима Европског парламента истакао да је Парламент Републике Српске спреман да активно ради на доношењу реформских закона који ће бити усклађени са европским стандардима, у циљу унапређења правне сигурности и стварања повољнијих услова за развој реалног сектора.

Он је подсјетио да је НСРС једногласно усвојила Изјаву европском путу БиХ, и нагласио да је важно да грађани Републике Српске и БиХ добију конкретне пројекте и помоћ од институција ЕУ, да би се јачала инфраструктура неопходна за привредни, економски и укупни развој, саопштено је из парламента Српске.

Чланови Европског парламента су на Чубриловићеву иницијативу прихватили позив да посјете Народну скупштину РС и обрате се посланицима.

Чубриловић се током дводневне посјете Бриселу у одвојеним сусретима састао са предсједавајућим Комитета за југоисточну Европу и западни Балкан Едвардом Куканом, извјестиоцем Европског парламента за БиХ Кристијаном Дан Предом и послаником Европског парламента Ивом Вајглом, са којима је разговарао о политичкој и економској ситуацији у БиХ.

Састанцима је присуствовао и шеф Мисије БиХ у Бриселу Игор Давидовић.