latinica  ћирилица
27/05/2015 |  19:56 | Аутор: СРНА

Бијељина- Изложба модерне умјетности

У Галерији Центра за културу у Бијељини данас је постављена изложба модерне умјетности са 25 слика које ће публика моћи да погледа наредних 15 дана.
Бијељина: Изложба модерне умјетности - Фото: СРНА
Бијељина: Изложба модерне умјетностиФото: СРНА

Кустос Галерије Милијанко Михољчић каже да су међу 10 аутора, чија су дјела изложена, углавном умјетници који живе и стварају у Бијељини.

Након теме духовности, нова изложба представља дјела модерног сликарства, а углавном су изложене слике рађене уљем на платну, графике и цртежи.

Специфичност ове изложбе је што није имала класично свечано отварање, него су врата Галерије отворена за посјетиоце који уз слике могу да уживају и у баладама евергрин музике, која је саставни дио поставке.

- Ликовна умјетност и музика су у суштини једно, имају хармонију, композицију, ритам и боју, а слике као и музика, као свака умјетност, нераскидиво вежу генерације кроз вријеме - рекао је Михољчић.

Аутори изложених слика су, осим Михољчића, Ивана Пантић, Бранислав Тодоровић, Срђан Ћеранић, Братислав Хедјеши, Тања Микић, Небојша Драгић, Ана Бабић, Милош Милидраг и Велизар Крстић.