latinica  ћирилица
27/05/2015 |  14:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић и Рама о дрону - шала с којом се није шалити

Премијер Албаније Еди Рама поново је у Тирани инцидент са дроном на фудбалској утакмици у Београду тумачио као шалу, а предсједник Владе Србије Алексансдар Вучић поновио да се са заставом "велике Албаније" није шалити и да је то била провокација која се, без сумње, лоше одразила на односе две државе.

Премијер Вучић је рекао да је инцидент са дроном у Београду прије шест мјесеци био политички организован, а да застава "велике Албаније" за Србију представља политички инцидент.

На заједничкој конференцији за новинаре са албанским премијером Едијом Рамом, Вучић је рекао да се тај инцидент без сваке сумње "врло лоше одразио" на односе двију држава.

"Знам име. Господин се зове Исмаил, не знам му презиме. Ради се о особи која је дошла из Италије три-четири дана прије утакмице", рекао је Вучић.

Александар Вучић и Еди Рама (фото: © AFP 2015/ GENT SHKULLAKU)

Одговарајући на коментар српског премијера о дрону и застави "велике Албаније", Рама је рекао да "велика Албанија" за Албанце није ни визија, ни пројекат, нити програм.

Не оставља, каже, утисак на Албанце када се појави у било ком облику и мјесту, као што је то био случај у Беогораду.

"Да смо видјели заставу 'велике Србије' смијали бисмо се као и читав народ и не бисмо је озбиљно схватили", рекао је Рама истакавши да вјерује да су обје стране извукле поуку из тог догађаја.

Премијер Албаније Еди Рама је рекао да не схвата због чега се Срби љуте толико у вези са тим. "Велика Албанија није ни наша визија ни наш програм. Не разумијем због чега се Србија толико љути у вези те заставе на мечу. Ми се не бисмо љутили", рекао је Рама.

"То је била политичка порука. Не можете донијети заставу Велике Албаније чисто ради шале", рекао је Вучић.

Рама је закључио да је тај инцидент превазиђен овом узвратном посјетом премијера Србије, која, рекао је, представља знак заједничке добре воље да се иде напред и увјерења да, без обзира на несагласја и неподударања, имамо неограничену могућност за узајмно пријатељство.