latinica  ћирилица
24/05/2015 |  14:26 | Аутор: ФЕНА

Цазин- Одузета кријумчарена роба вриједна 150.000 КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ привремено су одузели разну робу, вриједну око 150.000 КМ, која је незаконито била у продаји на подручју општине Цазин.
Цазин - одузета роба - Фото: klix.ba
Цазин - одузета робаФото: klix.ba

Током контроле на тржници "Инцел" у Цазину, инспектори су код више особа које се баве прометом робе на штандовима, пронашли и привремено одузели већу количина робе комерцијалног карактера за коју није постојала потребна документација о поријеклу. Ријеч је о роби која је прокријумчарена на тржиште БиХ и за коју нису плаћене увозне дажбине, већ је продавана на црно, саоштено је из УИО БиХ.

Ријеч је углавном о одјећи, обући, теписима, торбама афроазијског поријекла, а укупна вриједност привремено одузете робе процјењује се на око 150.000 КМ.

Такође, уочено је да се на тој тржници врши промет робе комерцијалног карактера, а особе које се баве продајом такве робе (око 90 штандова), не посједују одобрење за рад од надлежног органа.

Приликом провјера уочена је и одређена количина робе која се односи на заштиту права интелектуалне својине, о чему је обавијештена Кантонална управа за инспекцијске послове Бихаћ. Ради се о кривотвореној роби пронађеној код правне особе у Цазину, већином одјеће и спортске обуће познатих свјетских марки, укупне вриједности око 37.000 КМ.

Против особа од којих је роба привремено одузета, биће покренут поступак пред надлежним правосудним органима.