latinica  ћирилица
23/05/2015 |  18:10 | Аутор: СРНА

Кебо: Тужба због клевете против портала Сафф

Бивши потпредсједник ФБиХ и Мирсад Кебо потврдио је Срни да је поднио тужбу због клевету против интернетског портала САФФ и кривичну пријаву против Удружења за афирмацију образовања, културе и морала САФФ.


Кебо је као потпредсједник Федерације БиХ раније предао Тужилаштву БиХ одређена документа која указују на поратни криминал владајућих бошњачких структура, као и на ратне злочине почињење у средњој Босни.

На основу тих докумената Кебо, који је и бивши високопозиционирани функционер СДА, поднио је кривичну пријаву против одређених лица међу којима је био и његов бивши страначки колега Шефик Џаферовић.

Кебине пријаве против Џаферовића Тужилаштво БиХ је одбацило као "неосноване", а двадесетак хиљада докумената је, како се претпоставља, једноствано адактирано иако се Тужилаштво о њима није још огласило, наводи портал "Босниа тајмс".

Према истом извору, током ових дешавања Кебо је био изложен веома оштрој критици медија који су његове активности оцијенили "издајничким гестом", а на њега изазвали анатему издајника.

Кебо је, послије Фикрета Абдића, постао један од најомраженијих политичара међу бошњачком елитом, а засигурно човјек којем је изречено највише јавних пријетњи које се могу окарактерисати "пријетњама смрћу", наводи овај портал.

У анатеми према Кеби најригидније и најострашћеније је писао магазин/портал САФФ, који слови као провехабијско радикално гласило истоименог удружења.

Кебо се обратио Савјету за штампу и ОЕБС-у захтијевајући од ових институција да реагују на начин да заштите његов дигнитет и интегритет јавне личности.

Савјет за штампу је исказао забринутост због линча и прогона јавне личности од интернет портала, конкретно САФФ-а, док се ОЕБС није ни огласио, наводи "Босниа Тајмс".