latinica  ћирилица
05/05/2015 |  20:04 | Аутор: РТРС

Шестогодишња дјевојчица подијелила лекцију из хуманости

Како да помогне дјеци која немају среће као она, досјетила се шестогодишња дјевојчица Лара Вукосављевић из Бањалуке и дала свима лекцију из хуманости.
Шестогодишња дјевојчица подијелила лекцију из хуманости - Фото: РТРС
Шестогодишња дјевојчица подијелила лекцију из хуманостиФото: РТРС

Продајући своје омиљене и очуване сликовнице по симболичној цијени, ова шестогодишњакиња, уз надзор оца, зарадила је довољно да купи неколико животних намирница и однесе у Црвени Крст. 

 Кад се не игра са другарима у вртићу, ова дјевојчица, можда мала годинама и растом,али велика у намјерама, помаже сиромашнима. Одриче се онога што њој треба, да би купила другима што им је неопходно.Продаје сликовнице.

Лара Вукосављевић: "Дошла сам на идеју тако што сам видјела једног дјечака, да ево нешто овдје на неком дјечијем клавиру нешто свира.
И шта си ти онда дошла на идеју да му помогнеш?
Да помогнем сиромасима" .

 Прву вече пред маркетом, уз надзор родитеља, који је подржавају , прикупила је 24 марке.

" Отишли смо у маркет и купили двоје брашна и троје уља, 1 килу шећера и 4 сапуна"  појаснила је малена Лара.

"Лара је наш хуманитарац, иначе наш кућни самарићанин, како је зовемо. Одувијек води бригу о стварима којима не би требало једно шестогодишње дијете" каже Ларина мајка, Наташа Вукосављевић.

 Док има сликовница, трајаће и њена продаја. Иако је цијена симболична - 1 марку, сви остављају и више.

"Пуно тога можемо научити од дјеце данас, дивна ти је идеја (обраћа се Лари) ја ћу подржати твоју идеју, могу ли купити ову књигу?, упитала је пролазница Драгана Дамјановић.
"Може", кроз осмијех је одговорила Лара.

 Купљене намирнице Лара ће са породицом однијети у Црвени Крст. Лара нас је подсјетила да за величину човјека нису услов - раст ни године.