latinica  ћирилица
05/05/2015 |  18:51 | Аутор: СРНА

Савановић: Ускоро састанак социјалних партнера

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске упутиће идуће седмице позив Савезу синдиката и Унији удружења послодаваца Републике Српске за одржавање састанка у вези са новим законом о раду, потврдио је ресорни министар Миленко Савановић.

- Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске остаје на становишту да поново позовемо наше социјалне партнере на састанак и да тражимо заједничка рјешења у новом закону о раду - изјавио је Савановић.

Он је рекао да нема ниједног разлога да не сједну и разговарају, јер се само разговором може доћи до рјешења и афирмативног закона који ће бити на страни послодаваца, Савеза синдиката и Владе Српске.

- Увјерени смо да ћемо одржати састанак, разговарати и договорити рјешење за нови закон о раду - закључио је Савановић.

У организацији Савеза синдиката Републике Српске, 1. маја одржана је мирна протестна шетња улицама Бањалуке. Предсједник Савеза синдиката Српске Ранка Мишић рекла је тада да је протестно окупљање знак упозорења и да ће синдикалци поново протестовати ако неко покуша да промијени постојећи Закон о раду и умањи стечена права радника.