latinica  ћирилица
05/05/2015 |  13:27 | Аутор: СРНА

Влада Српске ће обезбиједити пет милиона евра за изградњу 134 стана у Добоју

Влада Републике Српске обезбиједиће пет милиона евра за распуштање свих колективних и алтернативних смјештаја у Добоју, те изградњу 134 стамбене јединице, рекао је министар за избјеглице и расељена лица Српске Давор Чордаш.

Чордаш је након састанка са градоначелником Добоја Обреном Петровићем изјавио да је ријеч о средствима из пројекта ЦЕБ два, чији је укупан износ 18 милиона евра.

Он је додао да ће град Добој у изградњи пет зграда са око 134 стамбене јединице учествовати са 1,5 милиона евра.

Чордаш каже да ће након изградње стамбених објеката зграда Дома пензионера, која се користи као алтеративни смјештај за око 120 људи, бити реконструисана.

Та зграда ће, истиче Чордаш, бити кориштена као Дом пензионера или геријатријски центар у складу са интересом Владе Републике Српске и града Добој.

Он очекује да ће градска управа до августа обезбиједити сву потребну документацију за изградњу стамбених објеката, након чега слиједи тендер.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић рекао је да је напревљена динамика рада и да ће координатори из Владе и град утврдити структуру станова, као и да ће до краја августа бити обезбијеђена пројектна документација и грађевинска дозвола.

Петровић је навео да ће зграде бити изграђене у насељу Баре, а радови би требало да буду завршени до краја наредне године.

Ови станови намијењени су искључиво корисницима колективних и алтернативних смјештаја.