latinica  ћирилица
09/04/2015 |  07:56 | Аутор: СРНА

Радмановић: На сабору СНСД-а резолуција о слободној Републици Српској

На Сабору СНСД-а који ће бити одржан 25. априла у Источном Сарајеву биће донесен нови статут странке и резолуције од којих је једна о слободној и самосталној Републици Српској која означава крајњи циљ народа који живи у Српској и спремност СНСД-а да предводи народ на том путу, рекао је предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

Радмановић је рекао да је то порука противницима СНСД-а и Српске у Републици Српској, БиХ и свијету.

"Не можемо да дозволимо ситуацију у којој смо сада, да неке кандидате из реда српског народа на нивоу БиХ бирају други", навео је Радмановић за "Глас Српске".

Он је нагласио да је то недопустиво. "Због даљег развоја Републике Српске не можемо допустити да се наша овлаштења преносе на други ниво. Том резолуцијом јасно ћемо изнијети наш став, а интересантне ће бити и остале резолуције које припремамо на свим нивоима", рекао је Радмановић, који је и делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је појаснио да је нови статут странке усмјерен ка два циља – додатној демократизацији унутар СНСД-а и новој унутрашњој организацији странке.

Говорећи о наступу СНСД-а на нивоу БиХ, Радмановић је истакао да ће странка наставити да дјелује као бескомпромисна опозиција која има своје ставове и опређељења.

Коментаришући рад новоизабраног члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младена Иванића, Радмановић је рекао да је штета и за Српску и БиХ што та институција не остварује своју уставну функцију и што Иванић, који је предсједавајући, не дјелује на основним правцима спољне политике БиХ.

Према његовим ријечима, члан Предсједништва из Републике Српске не поштује Устав Републике Српске и СНСД неће престати да упозорава на то.

Одговарајући на питање о спекулацијама о расколу у СНСД-у, Радмановић је рекао да то у медије износе експоненти мањих политичких партија које су тоталитарне, за разлику од демократског СНСД-а.

"Нема распада, нема ни одлазака иако није немогуће да понеки члан напусти СНСД, што се дешавало и прије. Али, СНСД као моћна партија може и то да поднесе", рекао је Радмановић, наводећи да је на сваког који оде, СНСД у претходних двадесетак година добијао нових 50, 100 или више чланова.