latinica  ћирилица
31/03/2015 |  17:10 | Аутор: РТРС

Борац добија европску лиценцу

Фудбалери Борца биће у прилици да овог љета заиграју на међународној, уколико то изборе кроз Куп Босне и Херцеговине или Преимјер лигу.
ФК "Борац" Бањалука - Фото: РТРС
ФК "Борац" БањалукаФото: РТРС

Директор клуба са "Градског" стадиона Робет Зрилић, у изјави за портал борац-спорт, рекао је да је са свим повјериоцима потписан споразум о репрограму дуговања која клуб има према њима, те да је сва потребна документација послата у Сарајево, на адресу Фудбалског савеза БиХ.

"Са свим повјериоцима смо у протеклим данима нашли заједнички језик и са задовољством могу да истакнем да је са свима њима договорен репрограм исплате дуговања, што је и био услов за европска такмичења. Клупски секретар Синиша Рачић отпутовао је у Сарајево како би предао све документе и захтјев за добијање лиценце како би садашњи први тим могао без проблема да наступи у такмичењима под окриљем европске куће фудбала. Наравно, на евро-сцени не желимо да будемо само пасивни посматрачи јер је велика жеља свих нас да се елиминише бар један противник, што аутоматски значи велики прилив прихода у клупску касу, рекао је директор клуба из Платонове.

Подсјећамо, фудбалери Борца тренутно заузимају пету позицију на табели Премијер лиге са 34 бода, седам мање од лидера Широког Бријега, док су се у Купу пласирали у полуфинале.

Пред изабраницима Владе Јагодића је утакмица 19. кола Премијер лиге, у којој ће "црвено-плави" гостовати код екипе Челика у петак, 3. априла.