latinica  ћирилица
31/03/2015 |  12:17 | Аутор: РТРС

Рајфајзен најбоља банка у БиХ, према оцјенама "Глобал Фајненс" магазина

Рајфајзен банка је, већ једанаести пут, проглашена најбољом банком у БиХ

Како је саопштено, ову титулу додијелио јој је реномирани пословни магазин "Глобал Фајненс" у свом избору најбоље банке на тржиштима у развоју у Средњој и Источној Европи. Критеријуми за додјелу награде укључивали су раст активе, профитабилност, стратешке односе, услуге за клијенте, конкурентне цијене, и иновативне производе.

Из банке је саопштено да је та награда снажан мотивациони фактор за унапређење њиховог пословања у будућности, као и да је награда потврда исправности њиховог пословног модела у чијем је фокусу клијент и његове потребе.

"Иако је иза нас економски веома изазовна година, поготово узимајући у обзир поплаве које су задесиле БиХ и регион, Рајфајзен банка задржала је своју пословну стабилност и тржишну позицију. Такође, у 2014. години први смо на овом тржишту понудили услугу факторинга за правна лица, увели ПОС уређаје за прихват картица путем којих је могуће вршити бесконтактно плаћање, као и бесконтактне картице које омогућавају брже и сигурније плаћање," изјавио је Карлхајнц Добниг, директор Рајфајзен банке БиХ. Истакао је и да та банка увијек настоји да слиједи тржишне трендове, унапређује своју понуду, да буде другачија и иновативна.

Магазин "Глобал Фајненс" преко 20 година бира банке с најбољим резултатима на тржиштима у развоју, а њихов извјештај обухвата најбоље банке у Централној и Источној Европи, Латинској Америци, Азијско – пацифичком региону, на Средњем Истоку, и у Африци.