latinica  ћирилица
31/03/2015 |  10:10 | Аутор: СРНА

Пореска управа РС уводи е-услуге

Пореска управа Републике Српске уводи пројекат електронске услуге /е-услуга/ у оквиру којег се одвија безбједна размјена докумената између пореског обвезника и Пореске управе, речено је у овој управи.

Е-услуге задовољавају високе безбједносне стандарде у преносу података у електронским трансакцијама без ризика од крађе и компромитовања.

Овим пројектом ствара се нови квалитет у комуникацији с пореским обвезницима, јер им омогућава да посредством "виртуелног интерактивног шалтера", без гужве, папирологије, паузе, имају неограничен приступ свим е-услугама Управе на једној веб локацији.

Развојем овог пројекта за правна лица и предузетнике омогућени су картица пореског обвезника, преглед рачуна непокретности и листинг неисправних и непотврђених пореских пријава.

Коришћењем наведених е-услуга пореским обвезницима омогућава се самосталан увид у обавезе и извршене уплате из пореских картица, брзо реаговање на евентуалне грешке код погрешних уплата или задужења, тренутно откривање стања неисправних и непотврђених пријава обвезника.

Све то може да ради без обраћања или доласка у Пореску управу или чекања на њено службено реаговање, истичу у овој управи.

Порески обвезник, с обзиром да може да се информише о стању неисправних и непотврђених пријава кад год то жели, може да реагује и среди своју пореску картицу.

Ту је и могућност прегледа свих непокретности у посједу пореског обвезника, те евентуално отклањање недостатака и погрешних података.

До активирања е-услуге иде се линком https://eusluge.poreskaupravars.org и кликом на активирање услуге.

Наредни корак је да се са наведене интернет адресе преузме формулар за активирање е-услуге, затим потписивање и овјера испуњеног формулара са тачним подацима који се преда у надлежну подручну јединицу Пореске управе.