latinica  ћирилица
31/03/2015 |  08:28 | Аутор: ТАНЈУГ

У пуцњави испред сједишта НСА једна особа погинула, двије повријеђене

Полиција истражује пуцњаву у којој је једна особа погинула, а двије су повријеђене у понедјељак ујутро на улазу Агенције за националну безбједност (НСА) у Форт Миду у округу Мериленд, када су полицајци отворили ватру на два мушкарца обучена као жене.
Пуцњава испред сједишта америчке Агенције за националну безбједност - НСА - Фото: Screenshot
Пуцњава испред сједишта америчке Агенције за националну безбједност - НСАФото: Screenshot

Они су одбили да се зауставе и ударили су у полицијско возило, саопштили су амерички званичници.
Један од двојице мушкараца из возила је погинуо, други је повријеђен као и један полицајац, наводи у саопштењу НСА, пренијела је агенција АП.

АФП додаје да није потпуно јасно да ли су осумњичени пуцали или су страдали приликом удара њиховог возила у полицијски ауто.

Портпаролка ФБИ потврдила је да се вјерује да инцидент у Форт Мид у јако добро обезбијеђеној обавјештајној агенцији у предграђу Мериленд 32 километра сјевероисточно од Вашингтона, није повезан са тероризмом и да је возила са двије мушке особе било усмјерено да се врати послије неовлашћеног покушаја да уђе у базу.
Умјесто тога, возило је убрзало ка аутомобилу НСА које му је блокирало пут.

Њихов мотив није познат, али званицници су одмах оцијенили да нема доказада је инцидент повезан са тероризмом, а један неименовани званичник је навео да истрага разматра да ли је дрога укључена у случај, додаје Ројтерс.

ФБИ је преузео истрагу о инциденту и из Бијеле куће је саопштено да је предсједник Барак Обама информисан о ситуацији.
Истовремено из ФБИ додају да раде са канцеларијом тужилаштва у Мериленду да се утврди да ли су федералне оптужбе оправдане.

НБЦ Њус су, позивајући се на неименоване изворе, објавиле да су двојица возили украдено возило, да су пиштољ и дрога пронађени у возилу марке "Форд Ескејп".

На телевизијском снимку из хеликоптера показана су два оштећена возила изван капије штаб НСА који се налази недалеко до аутопута који повезује Балтимор и Вашингтон.

Видео приказује бар једну особу у униформи коју превози хитна помоћ, једно возила са ознакама полиције и друго тамно возило које је напред оштећено.