latinica  ћирилица
28/03/2015 |  08:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Брновић упутио извињење Русима

Селектор фудбалске репрезентације Црне Горе Бранко Брновић упутио је извињење играчима и стручном штабу селекције Русије због свега што се догодило на прекинутој утакмици у Подгорици, у квалификацијама за првенство Европе.

Тај меч Г квалификационе групе прекинут је у 67. минуту након поновљеног инцидента домаћих навијача, који су тврдим предметом погодили руског репрезентативца Комбарова.

"Изивњавам се фудбалерима и стручном штабу Русије на свему што се десило. Нормално је да утакмица буде прекинута, након што је инцидент поновљен", рекао је Брновић за ТВ Црне Горе, а преносе "Вијести".

Он је навео да је црногорским играчима тешко пало све што се дешавало током сусрета на Градском стадиону.

"Играчи су утучени, нико од њих не зна да каже било шта, а не знам шта бих и ја рекао послије свега. Сада смо изгубили све шансе, а чека нас и играње пред празним трибинама, не знам ни колико мечева", казао је Брновић.

Сусрет је први пут прекинут већ у првом минуту када је руски голман Акинфејев погођен са трибина бакљом у главу, због чега је пребачен у Клиницки центар Црне Горе.

На срећу, Акинфејев није задобио озбиљније повреде, потврдио је љекар Миљан Зиндовић из Хитне помоћи подгоричке болнице.

"Он је доведен у болницу са повредама врата и мањим опекотинама. Испитивањем је утврђено да нема озбиљније повреде, али ће остати неколико сати на посматрању", рекао је Зиндовић, а преноси АП.

Утакмица у Подгорици прекинута је при резултату 0:0, а Фудбалски савез Црне Горе суочен је са вјероватно драстичном казном УЕФА.